Skip to content Skip to footer
Pitanja u vezi ventilacionih uređaja

Sistem za kontrolisanu ventilaciju predstavlja uređaj koji se ugrađuje u zid koji radi na principu podpritiska. Uređaj ima delove za dovod svežeg vazduha, kao i ventilator koji se stara za kontinuirano odvođenje korišćenog vazduha iz prostora.

Kod decentralizovanog sistema provetravanja odvod korišćenog vazduha se odvija direktno kroz odvodne kanale ili spoljnje zidove bez potrebe za posebnom ventilacionim vodovima i kanalima. Kroz slične ili iste kanale se uvodi svež vazduh pro čemu sistem vodi računa o protoku vazduha kroz prostorije. 

Kod centralizovane ventilacije se korišćen vazduh odvodi sistemom ventilacionih vodova u svakoj prostoriji koji su povezani sa centralnim ventilatorom i ventilacionim kanalom. Svež vazduh se uvodi na isti način kao i kod decentralizovanog sistema ili korišćenja drugog seta ventilacionih kanala.

Budući da se sistem ugrađuje bez većih radova sistem možemo ugraditi u bilo kojem godišnjem dobu. Takođe ga možemo ugraditi u bilo kojoj fazi izgradnje ili renoviranja. Pogodan i preporučen je i za ugradnju u starije objekte u kojima već živimo i u kojima bi želeli  popraviti kvalitet života.

Za ugradnju ventilacionih sistema je potrebna mogućnost dovođenja  električne energije do mesta ugradnje sistema. Za sve ostalo će se pobrinuti naši stručnjaci.

Da! Moguće je projektovati ventilaciju za životne prostore kao celine – stanove, kuće, apartmane,… ili za pojedinačne prostore kao što su npr. pojedinačne sobe, kupatila, kuhinje i slično.

Kupovinom ventilacionih uređaja, dobijate garanciju na uređaj u trajanju od tri godine, a ukoliko niste zadovoljni uređajem, u narednih 12 meseci ga možete vratiti u ispravnom stanju i mi vam vraćamo novac uz jedini trošak demontaže uređaja.